תהליך העבודה מול לקוחות:
תהליך עבודה נכון ומאורגן מול הלקוחות הוא אחד הדברים החשובים ביותר בעבודה מול מעצבת פנים. כמי שרואה בתכנון, ארגון וסדר טוב כבעלי חשיבות עליונה, ושואפת שכל פרויקט יצא ברמה הגבוהה ביותר ויתאים לכל לקוח, אני עובדת מול לקוחותיי על פי שלבי עבודה מסודרים ומתוזמנים היטב. הפירוט הבא נועד למענכם, על מנת שתוכלו להתרשם ולהבין את שיטת העבודה שלי.
עיצוב פנים בשבעה שלבים:
שלב ראשון – היכרות:
בשלב זה אני נפגשת עם לקוחותיי לשיחת היכרות על כוס קפה.
בשיחה הזו אנחנו מגדירים את מהות הפרויקט, האם מדובר בשיפוץ? בבניה חדשה?.
האם השיפוץ הוא בהיקף גדול (שבירת קירות, החלפת ריצוף וסידור מחדש של כל הבית)?
או שמא בהיקף בינוני (שיפוץ של חלק מהחדרים) או קטן יותר (שינויים יותר קוסמטיים והלבשת הבית בלבד).
לאחר שהגדרנו את היקף העבודה, אני מוציאה לכם הצעת מחיר המותאמת אישית אליכם ומסכמת את כל מה שדיברנו עליו בפגישה.
בהצעת המחיר יפורטו כל התכניות והמפרטים שמתאימים לפרויקט שלכם ובתוכה רשימה מסודרת של תכניות העבודה,והליווי בבחירת החומרים והמודלים שאני מספקת עבורכם.
שלב שני – קדימה מתחילים – תחקיר מעמיק:
בשלב הזה נדבר עליכם! על מנת שאוכל להכיר אתכם בצורה הטובה ביותר, אנו נפגשים שנית והפעם לדבר על כל החלומות, שאיפות ורצונות שיש לכם מהבית, הבניה או השיפוץ. בשלב הזה חשוב לי להכיר את ההרגלים היומיומיים של כל אחד מבני הבית. חשוב לי להבין מהו טעמכם האישי (לקוחות רבים מגיעים עם תמונות ומגזינים לעיצוב של דברים שאהבו וזה מעולה!), אילו דברים תרצו להשאיר בבית החלומות החדש שלכם (רהיטים/ אוספים וכו')?, מהם הצבעים והסגנונות שאתם מתחברים אליהם במיוחד? בשלב הזה ניגע בכל פרט ופרט. על מנת שנוכל להבין היטב את החלומות שלכם ולהגשים אותם.
מדוע זה חשוב? שלב זה הוא חשוב וחיוני לבניית פרוגרמה – הפרוגרמה היא למעשה רשימת המשאלות, הרצונות והחלומות שלכם מהבית. הפרוגרמה היא הבסיס העיקרי לעבודה שלי ולפיה אתכנן ואעצב לכם את הבית. חשוב להבין שללא פרוגרמה כל תהליך העיצוב לא יהיה ייחודי עבורכם, לא תפור בדיוק למידותיכם ולא אישי!
מדידה בשטח – במקביל בשלב הזה מתבצעת מדידת פנים בשטח על ידי מודד מקצועי.
בתחקיר הבטחוני בונים את "רשימת המשאלות" לבית
שלב שלישי- אופציות תכנוניות:
בשלב הזה אני מספקת עבורכם מספר אופציות לתכנון האידיאלי של הבית על פי הפרוגרמה שבנינו ביחד. אני למעשה מוציאה לכם מספר אופציות לתכנית הנקראת "תכנית מערך ריהוט". בתכנית זו, כלולים ומפורטים המיקומים של כל חדרי הבית, הריהוט והסידור המדויק שלו בכל חדר. על מנת שתוכלו להתרשם מהתכנית ולהבין אותה לעומקה, לכל אופציה אני מספקת מודל ראשוני בתלת מימד, שממחיש לנו את החלל ואת סידור הרהיטים ומיקומי הפונקציות בו. ברגע שאנחנו מחליטים ביחד על האופציה הנבחרת (פעמים רבות היא שילוב בין מספר אופציות – למה לא ליהנות מכל העולמות?), אני מתחילה לבנות על פיה את תכניות העבודה.
מספר אופציות מאפשרות לבחור את התכנון האידיאלי עבורכם
מודל בסיסי בתלת ממד חשוב להמחשת החלל
שלב רביעי – הגשמת החלומות הלכה למעשה:
בשלב הזה אני בונה עבורכם לפי האופציה שבחרתם את סט תכניות העבודה. סט תכניות העבודה נבנה על מנת לפרט את התכנית של הבית שלכם, לכל הרכיבים והפרטים החשובים שמהם היא תיבנה. הסט הזה מהווה בסיס להשוואה ולהצעות מחיר שתקבלו מהקבלן. סט העבודה מכיל בתוכו את התכניות הבאות:
תכנית מערך ריהוט מגובשת, על פי האופציה הנבחרת.
תכנית מצב קיים – התכנית הנבנית על פי המדידה בשטח (במקרה של שיפוץ).
תכנית הריסה – זוהי תכנית המשווה בין המצוי (מצב קיים), לרצוי (מערך ריהוט), גם במקרה של שיפוץ. בתכנית הזאת מסומנים כל האלמנטים (קירות, דלתות, חלונות, ריצוף וכו') שיש להרוס או לפרק על מנת להתחיל את עבודת הבניה והשיפוץ של הבית.
תכנית בניה – תכנית זו מכילה את כל האלמנטים שיש לבנות בבית (קירות, תקרות, פתחים וכו'), בבתים חדשים זוהי למעשה התכנית הבסיסית והראשונה להתחלת הבניה.
חתכים וחזיתות – אלו הן תכניות שמכילות את ממד הגובה לתכנית, ומטרתן לפרט אזורים מסוימים בבית על מנת להקל על ההבנה של הלקוחות ושל הקבלן המבצע.
תכנית חשמל – תכנית המפרטת את כל החשמל והתאורה בבית. תכנית זו כוללת בתוכה את כל המתגים, שקעים ומפסקים ומיקומם בבית. בנוסף היא מכילה מיקום של נקודות האור ושל אלמנטים נוספים הקשורים לחשמל כגון מערכות שמע (רמקולים), מערכות אזעקה, אינטרקום חימום תת רצפתי וכו'.
תכנית אינסטלציה – תכנית המפרטת את כל נקודות המים ואת מיקומי הכלים הסניטרים (כיורים, אמבטיות, אסלות, מקלחונים וכו') שמתוכננים בבית. בנוסף תכנית זו מכילה גם נקודות גז לכיריים והיא מהווה בסיס לעבודתו של האינסטלטור.
תכנית מיזוג אוויר ותקרות מונמכות – בתכנית הזאת מפורטים כל המזגנים ותקרות, קרניזים, סינרי גבס שמתוכננים לבית. זוהי תכנית שמהווה בסיס להצעת מחיר הן של הקבלן והן של איש מיזוג האוויר (שידע לתכנן היטב את ההכנות למזגנים וידע לבחור את המיזוג הנכון והמתאים ביותר לכל חלל בבית).
תכנית ריצוף – זוהי תכנית המפרטת את הריצוף בבית המתוכנן, את הגודל והסוג שלו (האם נרצה לרצף בגרניט פורצלן, באריחי בטון או בפרקט). תכנית זו מפרטת לרצף איך יסודרו אריחי הריצוף בחלל בצורה האידיאלית (שלא יהיו שאריות של אריחים במקומות נראים לעין או את הכיוון של הפרקט וכו'). כמו כן תכנית זו חשובה לתת לכם מידע על מידות וכמויות הריצוף שאתם צריכים לקנות בחנות.
פרישות חדרי רחצה – זוהי למעשה "תכנית בת" של תכנית הריצוף והיא מפרטת כיצד חיפוי הקיר בחדרי הרחצה יהיו מסודרים באופן האופטימלי ביותר לפי מידות ותכנון החדר ולפי גודל האריחים הנבחר. תכנית זו חשובה גם לרצף המבצע וכמובן גם לחברה שממנה אתם קונים את חיפויי הקיר שלכם.
רשימת אלומיניום – כפי שהסברתי בכתבה על חלונות, רשימת אלומיניום מהווה בסיס חשוב להצעת המחיר של איש האלומיניום, האדם שלמעשה מספק, ומרכיב לכם את החלונות והתריסים בבית.
בתכנית זו תקבלו פירוט על כל חלון וחלון בבית, מאילו חומרים הוא יהיה בנוי, איזה פרופיל, מהי צורת הפתיחה, סוג התריס וארגז התריס וכן הלאה. תכנית זו חשובה מאד גם לקבלן המבצע על מנת שידע לבצע את ההכנות המתאימות לחלונות בבית ולעבוד בשיתוף פעולה מוצלח עם איש האלומיניום שלכם.
תכניות נגרות – תכניות הנגרות הן תכניות המפרטות עד לרמת הצורה והחומרים של כל הריהוט החדש בבית המתוכנן. החל מתכניות המטבח, דרך תכנון ארונות רחצה וחדרי ארונות ואפילו עד לשולחן כתיבה או מדפים בנישה מסוימת. תכניות אלו מהוות בסיס להצעת המחיר של הנגר או חברת המטבחים שיבצעו אותן.
מודל סופי בתלת מימד – מודל זה למעשה מהווה את המראה הסופי והרצוי שאליו אנו מתכננים להגיע בסיום הפרויקט. המודל הסופי מכיל בתוכו את כל האלמנטים מתכניות העבודה שציינתי, על מנת לוודא שהם משתלבים היטב זה עם זה באופן הטוב ביותר. המודל הזה חשוב מאד על מנת להבהיר לכם הלקוחות את המשמעות והמיקום של כל החלטה ובחירה שאתם מבצעים במהלך השיפוץ.
מפרט טכני – מפרט טכני הוא מסמך חשוב ומפורט מאד שבו כתובים כל החומרים שמהם בונים את הבית בשיפוץ ובבניה חדשה. הוא מפרט דברים חשובים כמו סוג הצנרת, סוג ואופן צביעת הקירות, באיזה חברת גבס או אפילו בלוקים על הקבלן להשתמש. המפרט הטכני מהווה את הבסיס המשלים לכל התכניות להצעת המחיר של הקבלן. ככל שהוא יהיה מפורט יותר, כך נחסוך כל מיני טעויות ואי הבנות מול הקבלן בהמשך העבודה ומכאן חשיבותו הרבה של המסמך הזה.
כתב כמויות- כתב כמויות מפרט למעשה מבחינה כמותית את כל התכניות של הבית. הוא מכיל בתוכו כמה מטר מרובע של ריצוף נדרש, כמה נקודות חשמל? תאורה? מטר אורך של פנלים ועוד הרבה פרטים חשובים. הוא חשוב במיוחד על מנת שהקבלן יוכל להעריך את סדר הגודל של העבודה והכמויות של חומרים שנדרש ממנו להזמין (למשל ידע שעליו לבנות קיר בגודל מסוים יוכל לחשב כמה בלוקים עליו להזמין).
קובץ הוצאות ועלויות – זהו קובץ חשוב מאד לתהליך הבניה ובו אני מפרטת ומחשבת ככל הניתן מה יהיו ההוצאות בפרויקט על כל הרכיבים שלו. למשל בקובץ כזה מחושבת הערכת מחיר של עלות העבודה ועלות החומר הלבן בפרויקט. הקובץ הזה מסייע ללקוחותיי לשלוט בתקציב ולקבל החלטות מתוך מודעות מלאה וסדר עדיפויות תקציבי המתעדכן דינמית עם התקדמות העבודה והבחירות הנעשות לאורך הדרך. כמעצבת ומתכננת חשוב לי מאד שנדע להעריך כמה בסוף יעלה הפרויקט, כולל חישוב הוצאות בלתי צפויות (שתמיד תמיד יש!). על מנת שתגיעו לקו הסיום ללא חריגות ועם כל מה שתכננתם לבית החדש (כולל הריהוט והלבשת הבית הסופית).
חשוב לציין שלא בכל הפרויקטים יש צורך בכל התכניות (למשל אם לא משנים את החלונות אין צורך בתכנית אלומיניום). ואני בונה סט של תכניות המותאם לפי הצרכים של כל פרויקט בפני עצמו.
תכניות עבודה מכילות את כל המידע והפרטים החשובים
שלב חמישי- תכניות עבודה לביצוע:
שלב זה הוא שלב חשוב מאין כמוהו, והוא השלב שבו אני הופכת את סט תכניות העבודה מתכניות לתמחור, לתכניות לביצוע. חשוב להבין שפעמים רבות לאחר שמקבלים הצעות מחיר מקבלנים ומספקים מתבצעים שינויים רבים בתכניות. שינויים אלו יכולים לנבוע הן מאילוצים תקציביים (למשל אם חלמתם על חלונות בלגים, אך ראיתם שבהצעות שקיבלתם אינכם יכולים להרשות זאת לעצמכם במסגרת התקציב) והן משיקולים אחרים (לדוגמא ראיתם בחנות פריט או סוג ריצוף אחר שאהבתם ויש צורך לשנות ולעדכן זאת בתכניות לפני הביצוע). באופן הזה, אנחנו מעדכנים את התכניות בצורה המסודרת והטובה ביותר על מנת שיילקחו בחשבון כל השינויים הנדרשים לביצוע הבניה או השיפוץ.
שלב שישי – פיקוח:
בשלב הזה במהלך עבודות השיפוץ או הבניה אני מגיעה לאתר ביחד עם לקוחותיי, על מנת לפקח על העבודה ולראות שהיא מתבצעת על הצד הטוב ביותר, על פי התכניות. שלב זה חשוב הן על מנת לפקח על טיב העבודה והן על מנת לפתור בעיות שצצות בשטח (תמיד יש בעיות ובלתי צפויות כאלה). בשלב הזה למשל אני נפגשת עם החשמלאי ומסמנת את נקודות החשמל על הקירות, עוברת על עבודות הגמר השונות ומוודאת שהכל מתבצע כשורה, מתוך מחשבה שקל יותר לתקן ליקויים שמתגלים שלבים מוקדמים של העבודה. כמו כן אני מעדכנת את השינויים שמתבצעים בשטח בתכניות העבודה, על מנת שבסופן תקבלו סט של תכניות עבודה שהתבצעו הלכה למעשה. הדבר חשוב מאד על מנת שתדעו למשל היכן עוברות צנרות, או מנועים ואלמנטים שיכולים לדרוש תיקונים וטיפולים בהמשך וחשוב להבין איפה באמת מיקמו אותם. כמו כן תכניות מעודכנות ומפורטות מהוות בסיס טוב יותר לבעלי המלאכה המספקים לכם את ה"גמרים" כמו הנגר, איש האלומיניום, החברה שמספקת את הדלתות וכן הלאה.
פיקוחים באתר הם חלק בלתי נפרד מעבודת העיצוב והתכנון
שלב שביעי – הלבשת הבית:
זהו, כאשר רוב השיפוץ/ הבניה מאחורינו אני מלווה את לקוחותיי בחלק הכיפי והמהנה ביותר והוא שלב בחירת החומרים והלבשת הבית. בשלב זה אני מסייעת לקבל החלטות בנוגע לכל רכישה של פרטי טקסטיל, ריהוט, בחירת צבעים, תאורה וחומרים. על פי התכנון ולפי הכוונה שלי אני בונה לכם רשימה מסודרת של חנויות וספקים מומלצים לרכישות אלו. בשלב הזה אני מלווה אתכם ונותנת לכם את כל הרעיונות והכלים ליישום מלא שלהם, עד לקבלת התוצאה המושלמת ביותר שהיא הבית החדש שלכם.
הלבשת הבית לעיצוב קלאסי ועל זמני